Wie zijn wij?

 

 

Wij zijn Marco en Lucia, oprichters van 'De Dobbelkelder'. We zijn getrouwd en trotse ouders van Tiziano en Massimo. We zijn ook alle twee gepassioneerde leerkrachten in het secundair onderwijs. Naast de school hebben we een nog veel grotere passie. En ja, jullie kunnen het waarschijnlijk al raden, spellen uiteraard!

 

Hoe is onze passie voor spellen ontstaan?

 

Het is heel onschuldig begonnen met het partyspel 'Jungle Speed'. We woonden nog maar net samen en een vriendin van ons nam het mee toen ze op bezoek kwam. Het spelen van spelletjes met vrienden beviel ons meteen, de dag erna stonden we al in de winkel om het te kopen.

Diezelfde vriendin nam de keer erop een ander spel mee, namelijk 'De colonisten van Catan'. Het is bij dit spel dat onze passie voor spellen echt begon, we hebben het dan ook echt kapot gespeeld. 

Van toen af aan is onze collectie spellen blijven groeien en dat doet het nog steeds.

 

Waarom een webshop beginnen?

 

Ik (Marco) had al lang de ambitie om iets op zelfstandige basis te beginnen, maar ik wist niet goed wat. Maar op een gegeven moment werden we geïnspireerd door één van onze concullega's. Een spellenwinkel waar mensen samenkomen en spellen kunnen testen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers die de nodige expertise bezitten om samen met jou het juiste spel te vinden.

Hoe mooi zou het zijn, moesten we van onze grootste passie, onze broodwinning kunnen maken? Dus hebben we de daad bij het woord gevoegd en het concept 'De Dobbelkelder' uitgewerkt.

 

Vanwaar de naam 'De Dobbelkelder'?

 

We zijn gestart met een webshop, maar ondertussen is dit uitgegroeid tot een fysieke winkel waar jong en oud kan samenkomen om spellen te spelen. We hebben onze garage omgetoverd tot een mooie winkel. De bedoeling is om de kelder ook nog in te richten om hier nog meer mensen te kunnen ontvangen om spellen te spelen. Vandaar de 'kelder' in onze naam.

Maar de naam heeft ook nog andere betekenissen. Een kelder is meestal een vergeten ruimte of gewoonweg een plaats om rommel te stockeren, terwijl je er een heel mooie ontspanningsruimte van kunt maken. Met spellen is dat ook zo! Mensen vergeten vaak hoe leuk het kan zijn om spellen te spelen. Tegenwoordig draait het enkel nog om videogames en spelletjes op de smartphone. Niks tegen een goede game, wijzelf spelen ook wel eens op een Xbox of op onze smartphone. Maar er gaat niks boven quality time met familie en vrienden waarbij er ook een spel op tafel komt.

De ironie is dat ik (Marco) een haat-liefdeverhouding heb met dobbelstenen, want meestal dobbel ik niet in mijn voordeel. Ik ben daarom ook meer fan van strategische spellen met een lage geluksfactor. Lucia daarentegen is geboren voor het dobbelgeluk en vindt spelletjes met een gezonde portie geluk net wel leuk. Daarom vonden we het grappig om 'dobbel' in onze naam te verwerken.

En zo is dus de naam 'De Dobbelkelder' ontstaan.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »